22:04 / 17.05.2020.

Autor: Hina/HRT

U Francuskoj 483 mrtva u posljednja 24 sata

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Ovo su najviši dnevni podaci posljednjih tjedana i posljedica su većeg broja smrti u domovima umirovljenika. U zemlji je ukupno umrlih 28.108.
U Francuskoj je od 1. ožujka od koronavirusa umrlo ukupno više od 28.000 oboljelih, od kojih 483 u posljednja 24 sata, prema podacima ministarstva zdravstva u nedjelju. Ovo su najviši dnevni podaci posljednjih tjedana i posljedica su većeg broja smrti u domovima umirovljenika.

- U Hrvatskoj 2 novooboljela, život krenuo dalje 

Generalna uprava za zdravstvo (DGS) nije mogla objasniti taj veliki porast, i samo je navela da su dnevni podaci proizašli iz podataka regionalnih zdravstvenih agencija prenešenih nacionalnoj zdravstvenoj agenciji.

Posljednjih dana podaci su nekoliko puta ispravljani, što pokazuje poteškoće u prikupljanju i izvještavanju podataka. Istodobno pada broj hospitalizacija i pacijenata na intenzivnoj njezi. Broj pacijenata na intenzivnoj je ključni pokazatelj epidemije i on nastavlja pad koji je počeo posljednjih tjedana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!