17:44 / 12.06.2020.

Autor: Sara Badžek/Dnevnik/IMS/M.M./HRT

U Hrvatskoj 92 tisuće turista, od danas dolaze Mađari

-

-

Foto: - / -

Otvaranje granica dobra je vijest za hrvatski turizam.
Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutačno borave 92.000 turista - 66,5 tisuća stranih i 25,5 tisuća domaćih.

Gledajući po županijama, najviše ih je u Istri, na Kvarneru i u Zadarskoj županiji.

Najbrojiniji su Nijemci, kojih je oko 32 tisuće, slijede domaći turisti i Slovenci.

Zbog dobre epidemiološke slike, od danas su ukinuta ograničenja na graničnim prijelazima između Mađarske i Hrvatske.

Promet je od petka ujutro normalno tekao i na graničnom prijelazu Goričan u Međimurskoj županiji. Turisti su to iskoristili za dolazak na godišnji odmor u Hrvatsku.

- Uspoređujući prošlu godinu s dva tjedna lipnja ove godine pad broja vozila je - trećina. 10 tisuća vozila naspram 30 tisuća prošle godine, a kod putnika je ta razlika veća 120 tisuća prošle godine na 15 tisuća ove. Očekujemo da će sad ovih dana doći do većeg porasta putnika i veselimo se tome, rekao je Zdravko Kolarić iz PU međimurske.

Otvaranje granica dobra je vijest za hrvatski turizam. Prošle je godine u Hrvatskoj bilo oko 600 tisuća mađarskih turista. Također, dobra je to vijest za lokalno stanovništvo koje često u susjednu Mađarsku ide u kupovinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!