U Italiji dnevni broj umrlih od koronavirusa manji od 100

18.05.2020.

20:11

Autor: Silvije Tomašević/T.D./Dnevnik/IMS/HRT/Hina

default error photo
Italija je u ponedjeljak zabilježila brojku od 99 umrlih osoba uslijed epidemije koronavirusa, što je prvi put još od 9. ožujka da je dnevni broj smrtnih slučajeva manji od 100.
Italija je u ponedjeljak zabilježila brojku od 99 umrlih osoba uslijed epidemije koronavirusa, što je prvi put još od 9. ožujka da je dnevni broj smrtnih slučajeva manji od 100, izvijestila je Služba civilne zaštite.

Samo dan ranije u Italiji je bilo 145 smrtnih slučajeva. Broj novozaraženih u ponedjeljak je bio 451 dok ih je u nedjelju bilo 675 a to su ponovno najniže brojke još od 2. ožujka.

Ukupni broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u Italiji otkako je izbila epidemija 21. veljače sada je 32.007 što je treći najveći broj mrtvih u nekoj državi nakon SAD i Velike Britanije.

Italija je istodobno šesta država po broju zaraženih osoba jer je tamo potvrđeno 225.886 takvih slučajeva, a više su uz SAD imale Rusija, Španjolska, Velika Britanija i Brazil a broj oboljelih Talijana u ponedjeljak je bio nešto veći od 66 tisuća no to je za gotovo dvije tisuće manje nego dan ranije.

Smanjen je i broj osoba koje su na odjelima intenzivne skrbi u bolnicama pa je takvih pacijenata sada 749.

U Italiji koja ima 60 milijuna stanovnika na virus su testirali gotovo dva milijuna ljudi.

Talijani se ovog trenutka više boje recesije. Broj oboljelih od koronavirusa pada pa ne vlada takav strah. U travnju je maloprodaja pala za 47 posto. Talijanska vlada je dala 55 milijardi eura za oporavak gospodarstva. Postoji šansa da se Italija ekonomski oporavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!