17:56 / 31.10.2020.

Autor: B.A./T.V./Hina

U Lyonu ranjen pravoslavni svećenik, uhićen jedan osumnjičeni

Ilustracija: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Ilustracija: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Francuska policija uhitila je jednu osobu u potrazi za napadačem koji je u subotu u crkvi u središtu Lyona ranio grčkog pravoslavnog svećenika.
Francuska policija uhitila je jednu osobu u potrazi za napadačem koji je u subotu u crkvi u središtu Lyona ranio grčkog pravoslavnog svećenika. Izvor iz policije nije potvrdio da je uhićena osoba napadač na svećenika.

➡️ Napadač iz Nice imao je iskaznicu talijanskog Crvenog križa

Svećenik je dva puta ustrijeljen oko 16 sati dok je zatvarao crkvu, zadobio je ozljede opasne po život i nalazi se u bolnici, rekao je policijski izvor.

Očevici su kazali da je riječ o grčkoj pravoslavnoj crkvi. Drugi policijski izvor rekao je da je svećenik grčke nacionalnosti i da je hitnoj pomoći kazao da ne poznaje napadača. Grčki vladin dužnosnik rekao je da se svećenik zove Nikolaos Kakavelakis.

Francuski dužnosnici nisu kazali ništa što bi upućivalo na to da je riječ o terorizmu. U istragu nije uključeno tužiteljstvo protiv terorizma, kao što je uobičajeno kada se sumnja u terorizam, objavila je francuska televizija BFMTV.

Napad se dogodio tri dana nakon što je u Nici ubijeno troje ljudi u napadu u crkvi Notre Dame. Prije dva tjedna, učitelju u pariškom predgrađu glavu je odrubio 18-godišnjak bijesan što je on na satu pokazao karikaturu proroka Muhameda.

Vlada upozorava da postoji mogućnost novih islamističkih napada. Tisuće vojnika raspoređene su zato oko crkvi i škola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!