U Malagi uhićene 4 osobe s hrvatskim dokumentima pod sumnjom za provale

23.04.2023.

10:36

Autor: B.B.B./HRT/Hina

Provala

Provala

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U južnom španjolskom gradu Malagi uhićene su četiri osobe pod sumnjom da su opljačkale ili pokušale opljačkati 15 stanova te da pripadaju putujućujoj hrvatsko-srpsko-talijanskoj bandi, izvijestila je španjolska policija.

Tijekom uskrsnih blagdana, kada mnogi odlaze iz svojih stanova, u Malagi je zabilježena serija pokušaja pljački pri čemu su provalnici obijali brave.

Policija je za to osumnjičila dvije žene i dva muškarca smještene u jednom hostelu.

Žene su obijale brave i ulazile u stanove a muškarci pazili da netko pritom ne naiđe, priopćila je policija.

Te četiri neimenovane osobe policija je uhitila u hostelu te kod njih pronašla alat za obijanje brava te nakit, novac u gotovini i parfeme za koje vjeruje da su ukradeni. Osumnjičene osobe izvedene su pred istražnog suca.

Španjolska je već godinama na udaru bandi, koje tamošnja policija česti naziva "obiteljskim klanovima", a čiji pripadnici imaju hrvatske, srpske i talijanske dokumente.

- Stalno se premještaju iz jednog dijela zemlje na drugi, te ondje ne borave dugo, što otežava njihovo pronalaženje i privođenje. U tom kratkom vremenu dok su u nekom gradu nastoje odnijeti što veći plijen, izvijestila je policija.

- Šef bande zatim plijen transferira u zemlje iz kojih dolaze, odnosno od kuda su porijeklom, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!