U Milanu se srušio zrakoplov na zgradu, poginulo osmero ljudi

03.10.2021.

15:47

Autor: HRT/RAI

Avion se srušio na zgradu u Milanu

Avion se srušio na zgradu u Milanu

Foto: Flavio Lo Scalzo / REUTERS

Mali privatni zrakoplov srušio se na praznu zgradu u predgrađu Milana. Šest putnika, među kojima je bilo i dijete, i dvoje članova posade poginuli su.

Regionalna služba za hitne slučajeve navodi da je u tijeku identifikacija poginulih.

Privatni ultralaki zrakoplov srušio se u praznu zgradu koja se renovirala u ulici Marignano, u blizini podzemne željeznice San Donato, prenosi RAI. Kod podzemne željeznice buknuo je požar koji je teško oštetio zgradu. Ubrzo je ugašen. Svjedoci govore o snažnoj eksploziji, plamenu i dimu kad je zrakoplov udario u dvokatnicu koja je prazna zbog obnove te da se na cesti uz nju zapalilo nekoliko parkiranih vozila. 

Zrakoplov je poletio s aerodroma Linate i krenuo prema Sardegu.

- Bilo je 13 sati i pet minuta kad sam čuo zvuk aviona odozgo, kao da gasi motor. Nakon toga čula se veoma glasna eksplozija, prozor na našoj kući počeo se tresti, a kad sam ga otvorio, ugledao sam golem oblak dima kako se uzdiže, rekao je Giuseppe, stanovnik naselja San Donato Milanese.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!