20:53 / 06.01.2018.

Autor: HRT

U Njemačkoj sutra počinju pregovori o vladi

-

-

Foto: - / -

Rezultati niza izbora u Europi u posljednje vrijeme izazvali su uzbunu među tradicionalnim strankama. To je slučaj i u Njemačkoj.
Rezultati niza izbora u Europi u posljednje vrijeme izazvali su uzbunu među tradicionalnim strankama. To je slučaj i u Njemačkoj, gdje je zbog uspjeha stranke Alternativa za Njemačku bavarski CSU zatražio jasniju politiku prema migrantima, u obrani i financijama. 

O njihovoj potpori ovisi hoće li sada tehnička kancelarka Angela Merkel lakše ili teže pregovarati sa socijaldemokratima o novoj njemačkoj vladi.

U samostanu Seeon okupio se vrh CSU-a, primili su u goste i mađarskog premijera Viktora Orbana. Krizni sastanak stranke koja traži promjene. Svjesna što više popusti partnerima u Berlinu, izgubit će više svojih starih birača.

Ovih godina, niz europskih stranaka gubio je birače u korist novih politika, u središtu kojih je često bio populizam. Bavarski političari CSU-a kažu ne žele skrenuti udesno, ne prihvaćaju populizam, ali pokušavaju svakako zadržati birače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!