U Portugalu i dalje obavezne maske u javnom prijevozu

28.07.2022.

18:33

Autor: Hina/HRT

Maske u javnom prijevozu

Maske u javnom prijevozu

Foto: Andrii Medvednikov / Shutterstock

Portugal je odlučio zadržati obavezno nošenje maski u javnom prijevozu, najmanje do kolovoza, kako bi od bolesti COVID-19 zaštitio ranjivije skupine ljudi, priopćila je u četvrtak glasnogovornica vlade.

- Nošenje maski u javnom prijevozu, kao najvažnija mjera koja je još na snazi, i dalje će biti obavezno kako bi se zaštitilo najranjivije stanovništvo, rekla je Mariana Vieira da Silva.

- Iako je stanje trenutno pod kontrolom, s velikim padom smrtnosti od COVID-a, vlada je odlučila slijediti mišljenje stručnjaka, dodala je.

Portugal je jedna od zemalja u kojoj je procijepljenost protiv COVID-a najveća, a u svibnju je zabilježila velik porast broja novooboljelih. U pozadini zaraze najčešće je bila podvarijanta omikrona BA.5.

- Moguće je, rekla je Vieira da Silva, da će se pandemija najesen ponovo razmahati te će se morati uvesti dodatne mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!