13:20 / 03.10.2021.

Autor: V.G./Hina/HRT

U požaru oštećen 'Željezni most' u Rimu

Požar u Rimu

Požar u Rimu

Foto: Vigili del Fuoco / Reuters

Veliki požar u subotu navečer znatno je oštetio slavni "Željezni most" u Rimu i dijelove te građevine iz 19. stoljeća urušili su se u rijeku Tiber.

Most otvoren 1863. godine i čije je službeno ime "Ponte dell' Industria" (Industrijski most), povezuje gusto naseljene četvrti Ostiense i Portuense.

Požar je izbio uoči izbora za gradonačelnika, a jedno od glavnih pitanja o kojima se raspravljalo je opće propadanje infrastrukture i javnih službi u talijanskom glavnom gradu.

Rimljani nazivaju taj most dugačak 131 metar "Ponte di Ferro" (Željezni most) jer je većina drugih rimskih mostova sagrađena od kamena.

Službenici su rekli da nije bilo ozlijeđenih u požaru koji je bio vidljiv izdaleka dok su se plamenovi izdizali u noćno nebo.

U medijskim napisima rečeno je da je požar izazvan kratkim spojem u barakama ispod mosta. Vatrogasci su rekli da je požar, koji je ugašen tijekom noći, uzrokovan oštećenom plinskom cijevi.

Okolna područja ostala su bez struje nekoliko sati.

Most, koji se koristi za brzi cestovni promet između dvije četvrti, zatvoren je na neodređeno radi provjera o sigurnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!