U Rimu se sastaju ministri zdravstva

25.02.2020.

09:27

Autor: HRT

default error photo
Rim je domaćin sastanka ministara zdravstva susjednih zemalja posvećenog suzbijanju koronavirusa.
Rim je domaćin sastanka ministara zdravstva susjednih zemalja posvećenog suzbijanju koronavirusa na kojemu će se razmatrati koordinirani odgovor na epidemiju u sjevernoj Italiji. Sastanak će okupiti ministre zdravstva Italije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Francuske i Švicarske, priopćilo je talijansko ministarstvo zdravstva.

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn izjavio je u ponedjeljak da granice ne mogu zaustaviti virus. Upitan bi li bilo moguće zatvoriti cijele gradove, kao što je Italija napravila u sjevernim regijama Lombardiji i Venetu, odgovorio je da je to teoretska opcija, ali da u ovoj fazi nije potrebna. Kazao je kako "Ima mnogo međufaza od otkazivanja velikih događaja (...) do potpunog zatvaranja cijelih gradova".

Otkako se prošli tjedan pojavio koronavirus u Lombardiji i Venetu, Italija je prijavila sedam smrtnih slučajeva i više od 220 zaraženih. To je izazvalo zabrinutost u ostatku Europe. Talijanska vlada ustrajava na tome da bi zabrana putovanja u šengenskom prostoru kao odgovor na javnozdravstvenu krizu biia pogrešan odgovor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!