U sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

18.11.2022.

18:10

Autor: HRT

U Bruxellesu je odana počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje

U Bruxellesu je odana počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje

Foto: MORH / HRT

Ispred sjedišta NATO-a u Bruxellesu u petak 18. studenog 2022. hrvatska zastava spuštena je na pola koplja čime je odana počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje u prigodi obilježavanja 31. obljetnice pada Vukovara i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ministar obrane Mario Banožić poručio je kako su saveznici na taj način odali poštovanje svim onim hrvatskim braniteljima, svim stradalim stanovnicima grada heroja Vukovara i mjesta strašnog stradanja Škabrnje.

- Podsjećamo se danas cijene slobode naše Domovine. Odajemo zahvalnost svima onima koji predstavljaju temelj naše države, naše slobode i naše pobjede. Prilika je danas reći kako je Hrvatska koju su naši branitelji stvarali i za koju su se žrtvovali danas u društvu saveznika iz Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije – na ispravnoj strani povijesti. Hrvatska se danas sjeća svojih žrtava. Znamo odakle smo krenuli, kako smo se borili i kamo idemo – ponosno i uspravno!, zaključio je ministar Banožić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!