11:20 / 17.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Sloveniji 19 novih zaraza, treći dan za redom

Foto: Orna Wachman/Pixabay

Foto: Orna Wachman/Pixabay

Foto: - / -

Slovenska vlada na sinoćnjoj je sjednici revidirala listu zemalja prema njihovoj epidemiološkoj sigurnosti, pa su od danas na njezinoj "crvenoj" listi nesigurnih zemalja Crna Gora i Luksemburg.
U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 1012 ljudi, te potvrđeno 19 novih zaraza, što je isti broj kao i prethodna dva dana, objavila je slovenska vlada.

Do sada je u zemlji napravljeno 119.029 testova, te potvrđeno 1916 slučajeva zaraze, trenutno je 283 slučajeva aktivnih zaraza, covid-19 je do sada preboljelo 1522  zaraženih.

Trenutno je hospitalizirano 19 pacijenata, jedan više nego prethodni dan, od čega je jedan na intenzivnom liječenju, a broj umrlih i dalje ostaje na brojci 111, prema podacima koje je objavilo ministarstvo zdravstva.

Najviše novozaraženih zadnjim je testiranjima potvrđeno u općini Hrastnik, gdje je sada ukupno 25 aktivnih zaraza, od čega oko  polovica među štićenicima i  zaposlenicima lokalnog doma za starije.

Vladin glasnogovornik Jelko Kacin izjavio je da je u zadnje vrijeme glavni izvor novih zaraza druženje na većim slavljima i zabavama, a među zaraženima je i dosta mladih. Pozvao je na pažnju i oprez prilikom boravka u inozemstvu u zemljama i regijama kod kojih postoji epidemiološki nestabilna situacija.

Slovenska vlada na sinoćnjoj je sjednici revidirala listu zemalja prema njihovoj epidemiološkoj sigurnosti, pa su od danas na  njezinoj  "crvenoj" listi nesigurnih zemalja Crna Gora i Luksemburg.

Sa tzv. "žute" liste umjereno nesigurnih zemalja na "zelenu" listu epidemiološki najsigurnijih destinacija, odlukom vlade stavljene su  Poljska i Velika Britanija, dok Hrvatska ostaje u "žutoj"  zoni jer je prešla kriterije od 100 novih zaraza na 100.000 stanovnika u razdoblju 14 dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!