10:38 / 17.01.2022.

Autor: M.M./Hina/HRT

U Sloveniji 5000 zaraženih, vlada zadovoljna pojačanom kampanjom cijepljenja

U Sloveniji 5.000 zaraza

U Sloveniji 5.000 zaraza

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno oko pet tisuća zaraženih koronavirusom. Epidemiološko stanje i dalje se pogoršava, što se pokušava ublažiti pojačanom akcijom cijepljenja koja daje određene rezultate.

U toj je akciji od četvrtka do subote, uz zadovoljavajući odaziv, cijepljeno 41.200 ljudi, što je za 68 posto više od prijašnjeg prosjeka za te dane potkraj tjedna, objavilo je ministarstvo zdravstva. Najviše su se tražile druga i "booster" doza, a za prvu dozu prijavile su se 2102 osobe koje su do sada oklijevale zbog različitih razloga. Prema podacima ministarstva zdravstva, u Sloveniji je 57,1 posto ukupne populacije primilo potrebne osnovne doze cjepiva protiv COVID-a.

Prema neslužbenim podacima, u posljednja 24 sata potvrđeno je 4965 novih slučajeva zaraze, što je velik porast u odnosu na 2529 zaraženih, koliko ih je bilo prije sedam dana, javio je jutros vladi blizak portal Siol.net, dodavši da će službeni broj novozaraženih možda biti i malo veći.

Danas je u Sloveniji stupila na snagu i odluka vlade kojom se mijenjaju pravila o karanteni koja se određuje onima koji ulaze u zemlju, a nisu cijepljeni i nisu preboljeli COVID-19.

Osoba kojoj pri ulasku u zemlju granična policija odredi kućnu karantenu, odnosno izolaciju kod kuće, više neće kao do sada moći karantenu prekinuti nakon negativnog PCR testa, nego će u izolaciji morati ostati punih sedam dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!