11:39 / 12.02.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

U Sloveniji 7330 zaraženih, vlada u utorak raspravlja o mjerama

Rasprava o mjerama

Rasprava o mjerama

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U Sloveniji je u protekla 24 sata potvrđeno 7330 zaraza koronavirusom, što je nešto manje nego prethodni dan kad ih je zabilježno 7514, ali i 4178 manje slučajeva u odnosu na stanje prije sedam dana, objavila je u subotu slovenska vlada.


Epidemiološki podaci i dalje su u trendu pada, pa je aktivnih slučajeva zaraze nešto više od 154 tisuća, 7520 manje nego dan ranije.

Zbog višednevnog trenda poboljšanja epidemiološke situacije vlada će u utorak s epidemiolozima razgovarati o mogućem popuštanju mjera, pri čemu su u vladi vrlo oprezni.

- Raspravljat ćemo o prilagođavanju mjera situaciji jer se epidemiološka slika može opet pogoršati, izjavio je ministar zdravstva Janez Poklukar.

Po njegovim će riječima nove mjere koje odredi vlada trebati za iduće razdoblje biti "dvosmjerne", u ovisnosti o klimatskim prilikama i raširenosti virusa, te mogućim novim mutacijama u određenom trenutku, pa su moguća popuštanja, ali i zaoštravanje restrikcija u mjesecima koji dolaze.

Poklukar je kazao da ne želi govoriti o kakvim će konkretnim mjerama idućeg tjedna odlučivati vlada, te da je red na struci da kaže svoje prijedloge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!