12:22 / 06.10.2020.

Autor: M.M./Hina

U Sloveniji dvostruko više dnevno zaraženih, za oboljele potrebno još 100 postelja

Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata potvrđeno je 189 novih zaraza koronavirusom. Umrla su još su tri pacijenta.
Dvostruko više zaraženih registrirano je danas u Sloveniji nego dan ranije, a zbog povećanih hospitalizacija potrebno je još stotinu kreveta u bolnicama, objavile su vlasti.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije  

U posljednja 24 sata potvrđeno je 189 novih zaraza koronavirusom, prema 74 u ponedjeljak. Umrla su još su tri pacijenta, objavila je slovenska vlada.

U Sloveniji je od početka epidemije zaraženo 6764 ljudi, a 159 ih je umrlo od posljedica covida-19.

Zbog  visokog postotka zaraza i rasta  broja hospitaliziranih vlada je najavila nove mjere i povećanje bolničkih kapaciteta.

Među mjerama koje se razmatraju je ograničenje rada ugostiteljskih lokala i trgovina te smanjenje broja ljudi koji se smiju okupiti na jednom mjestu na najviše deset, bilo da je riječ o privatnim ili javnim prostorima.

Infektologinja Bojana Beović koja vodi vladin tim za Covid-19 izjavila je sinoć da će idućih dana trebati dodatnih 100 postelja za oboljele.

Za prijem zaraženih već se pripremaju bolnice u Slovenj Gradecu i Šempetru kod Nove Gorice, a u planu je i širenje kapaciteta klinike za infektologiju u Ljubljani koja je nosila najveći teret epidemije.

Dodatni problem je što je virus preteklih dana prodro u neke veće bolnice, uključujući bolnicu u Jesenicama te kliničke centre u Ljubljani i Mariboru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!