13:34 / 13.08.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

U Sloveniji otkriveno više grupa migranata, privedeno nekoliko pomagača

Otkriveno više grupa migranata

Otkriveno više grupa migranata

Foto: Go Nakamura / REUTERS

Slovenska policija jučer je privela više domaćih i stranih državljana osumnjičenih za organizaciju ilegalnih migracija, s postupci s tridesetak zatečenih migranata iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša koji su ilegalno prešli granicu još nisu zaključeni.


Kako je danas objavila policija, na autocesti prema Ljubljani u osobnom vozilu slovenskih oznaka koji je vozio 21-godišnjak iz Srbije pronađena se dva državljanina Bangladeša i tri Pakistanca. Osim toga, kod Krškoga je pronađeno još 13 ilegalnih migranata iz Bangladeša i dva iz Pakistana, te privedeni njihovi vodiči, 26-godišnjak iz BiH, te 27-godišnji Ukrajinac.

Istoga dana policija je na području Kočevja u kombi vozilu za čijim je upravljačem bio 41-godišnji Slovenac nađeno 14 državljana Bangladeša, a na području Črnomlja otkriveno je još devet ilegalnih migranata iz Afganistana i jedan iz Pakistana.

Policija je objavila da predviđeni postupci s migrantima još nisu zaključeni i nije poznato hoće li oni u Sloveniji zatražiti azil.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!