U Sloveniji počinje skijaška sezona

09.12.2022.

14:10

Autor: Hina/HRT

Skijalište

Skijalište

Foto: - / Pixabay

Na nekim slovenskim skijalištima u petak počinje skijaška sezona pa se tako otvaraju žičare na Voglu, Kopama i Mariborskom Pohorju.

Na Kopama je ove godine omogućena online kupnja sezonskih skijaških karata, dok će dnevno skijanje na osam danas otvorenih skijališta na Mariborskom Pohorju biti dostupno po sniženim cijenama, prenosi slovenska agencija STA.

Tvrtka Marprom iz grupe Javni holding Maribor najavila je da će nastojati posjetiteljima omogućiti kvalitetno skijanje na Mariborskom Pohorju. "S tim ciljem nastojat ćemo urediti što više skijališta, ali ćemo se, kao i prethodnih sezona, ponašati maksimalno racionalno u potrošnji energije prilikom izrade snijega", poručuju.

U Krvavcu će skijaška sezona započeti u subotu, kada će pripremiti i skijašku zabavu te besplatnu školu skijanja za djecu. Na Rogli će skijaška sezona započeti u ponedjeljak.

U ovom skijalištu ističu da se, unatoč nekim crnim prognozama i neizvjesnim uvjetima, nadaju uspješnoj zimskoj sezoni, u kojoj će se brzo prilagoditi trenutnim uvjetima i nastojati osigurati dobre uvjete za aktivan odmor.

Skijalište u Kranjskoj Gori trebalo bi biti otvoreno 17. prosinca, dok bi nova skijaška sezona na Kaninu i Goltama trebala početi 23. prosinca.

Kako su potvrdili na Kaninu, njihovo će skijalište u novoj sezoni ponovno biti povezano sa skijalištem Sella Nevea na talijanskoj strani granice. Nadaju se "normalnoj" skijaškoj sezoni i da će, unatoč energetskoj krizi i poskupljenju energenata, moći normalno poslovati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!