00:10 / 20.01.2020.

Autor: Eugen Husak/Dnevnik/IMS/HRT

U Zagreb stižu predstavnici parlamenata svih država članica EU-a

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Hrvatskom saboru održan je pripremni sastanak predsjedajuće trojice COSAC-a - tijela Europske unije koje koordinira suradnju parlamenata država članica.
U Hrvatskom saboru održan je pripremni sastanak predsjedajuće trojice COSAC-a - tijela Europske unije koje koordinira suradnju parlamenata država članica. Razgovarali su predstavnici Finske, Hrvatske i Njemačke koja će nakon RH preuzeti predsjedanje.

Bio je to uvod u glavni skup u Zagrebu na koji u ponedjeljak stižu predsjednici odbora za europske poslove država članica Europske unije, uz predstavnike Europskog parlamenta te ostale uzvanike. Premijer Andrej Plenković upoznat će ih s hrvatskim prioritetima u predsjedanju Vijećem EU-a.

Sastanak predsjednika odbora za poslove Unije (COSAC) omogućuje redovitu razmjenu mišljenja između odbora za europske poslove nacionalnih parlamenata i Europskog parlamenta na odabrane teme.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!