14:40 / 23.08.2019.

Autor: T.D./Hina

Ugašen požar u londonskoj zgradi blizu Grenfell Towera

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Londonski vatrogasci u petak su objavili da se bore protiv vatre na balkonu na 12. katu zgrade u zapadnom Londonu te da je na terenu deset vatrogasnih vozila.
Londonski vatrogasci objavili su da su ugasili požar na balkonu zgrade od 12 katova u zapadnom Lonodnu, blizu Grenfell Towera gdje je u požaru lani poginula 71 osoba.

-
Vatrogasci su naporno radili i obavili dobar posao kako bi brzo stavili požar pod nadzor, rekao je zapovjednik Simon Tuhill dodajući da nema ozlijeđenih.

Na terenu je bilo deset vatrogasnih vozila i oko sedamdeset vatrogasaca. Uzrok požara još uvijek se ne zna, objavila je ranije londonska vatrogasna služba na svojoj internetskoj stranici. 

Zapaljena zgrada nalazi se vrlo blizu Grenfell Towera, građevine koja je izgorjela prošle godine, pri čemu je poginula 71 osoba. Prošlogodišnji požar pokrenuo je javnu raspravu o sigurnosti britanskih građevina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!