12:01 / 10.11.2020.

Autor: Hina/HRT

Ugovor EK za cjepiva BioNTecha i Pfizera za nekoliko dana

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Ovo ćemo sada brzo dovesti do kraja izjavio je njemački ministar zdravstva Jens Spahn.
Njemački ministar zdravstva Jens Spahn izjavio je kako očekuje da Europska komisija "idućih dana" potpiše kupoprodajni ugovor s tvrtkama BioNTech i Pfizer vezan uz njihovo potencijalno cjepivo protiv covida-19. Ovo ćemo sada brzo dovesti do kraja, dodao je.

Europska komisija u završnoj je fazi razgovora s tvrtkama BioNTech i Pfizer o nabavi 200 milijuna doza njihovog potencijalnog cjepiva protiv covida-19, uz mogućnost nabave još 100 milijuna doza. Spahn očekuje da će Njemačka dobiti do 100 milijuna doza cjepiva ovih dviju tvrtki.

➡️ Protivljenje cijepljenju moglo bi ugroziti borbu protiv COVID-a 
➡️ Pfizer: Efektivnost našeg cjepiva veća od 90%
➡️ Nakon Pfizera i Rusi objavili: Sputnik V učinkovit iznad 90% 
➡️ Primorac o cjepivu: Učinkovitost je sjajna, oprez uvijek postoji
➡️ Đikić o cjepivu: Ohrabrujuće, ali treba biti strpljiv i oprezan

Spahn je ponovio da ne očekuje da će cjepivo biti dostupno prije prvog tromjesečja iduće godine, no dodao je da očekuje da će ono brzo dobiti odobrenje za upotrebu. Po njegovim riječima, vijesti o ovome cjepivu su "svjetlo na kraju tunela" i bude nadu da sljedeća zima neće biti loša kao ova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!