13:15 / 04.10.2020.

Autor: M.M./Hina

Ukupno više od 100 tisuća zaraženih u Poljskoj

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Foto: - / REUTERS

U zemlji s 38 milijuna stanovnika koronavirus je potvrđen kod 100.074 osobe, uz 2.630 smrtnih slučajeva.
Broj zaraženih koronavirusom u Poljskoj, od početka pandemije, premašio je 100.000, objavilo je ministarstvo zdravstva na Twitteru, dok je broj zaraženih u jednom danu bio rekordan tri puta u proteklih tjedan dana.

-
COVID-19 - najnovije informacije   

Ukupan broj zaraženih u Poljskoj, usprkos ubrzavanju pandemije u zadnje vrijeme, znatno je manji nego u mnogim zapadnoeuropskim zemljama.

U zemlji s 38 milijuna stanovnika koronavirus je potvrđen kod 100.074 osobe, uz 2.630 smrtnih slučajeva.

Nova 1.934 slučaja zaraze zabilježena su danas, a 26 osoba je umrlo. Testirano je 25.900 osoba.

Poljska je ubrzo po izbijanju pandemije uvela strogu karantenu, a vladajuća nacionalno-konzervativna stranka Pravo i pravda (PiS) kaže kako želi izbjeći ponovno uvođenje karantene, zbog ekonomske štete uvođenjem ograničenih mjera u najgore pogođenim područjima.

Dok je prethodno na industrijskom jugu bilo najviše zaraženih, uz žarišta među rudarima, u proteklim je tjednima najviše slučajeva zabilježeno u središnjoj i sjevernoj Poljskoj.

Sopot, ljetovalište na Baltiku, dodano je na listu najteže pogođenih područja s najvećim restrikcijama.

Postoji mogućnost da i prijestolnica Varšava bude dodana na listu područja s povećanim ograničenjima kretanja, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Poljska je predstavila nove mjere za područja s najvećim brojem zaraženih, koje uključuju zatvaranje barova i restorana do 22 sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!