08:52 / 08.01.2021.

Autor: HRT/Hina

Ulazak u Englesku samo uz negativan test na koronavirus

London

London

Foto: - / Pixabay

Od sljedećeg tjedna, svi koji žele ući u Englesku morat će imati negativan test na koronavirus, izjavio je britanski ministar prometa Grant Shapps.
Od sljedećeg tjedna, svi koji žele ući u Englesku morat će imati negativan test na koronavirus, izjavio je britanski ministar prometa Grant  Shapps.

Putnici koji stižu zrakoplovom, vlakom ili trajektom morat će prije ulaska u zemlju pokazati negativni test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata, rekao je Shapps.

Oni koji po dolasku neće imati rezultat testiranja na licu mjesta će platiti globu u iznosu od 500 funti (oko 550 eura). Izuzetak su vozači kamiona, djeca mlađa od 11 godina i putnici iz Irske. Ova se odredba odnosi samo na Englesku, no slične mjere se očekuju za Wales, Škotsku i Sjevernu Irsku.

- Već smo uspostavili značajne mjere kako bismo spriječili uvezene slučajeve covida-19, no s novim sojem virusa koji se širi zemljom moramo poduzeti dodatne mjere opreza, rekao je Shapps.

Brojne druge zemlje već odavno uvjetuju ulazak u zemlju predočenjem negativnog testa na koronavirus. U Engleskoj je ponovo na snazi zatvaranje koje će trajati do 31.  ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!