13:52 / 07.01.2018.

Autor: HRT

Umro muškarac ranjen u eksploziji u Stockholmu

-

-

Foto: - / -

Policija je okružila i blokirala područje oko ulaza u postaju metroa Varby Gard u južnom predgrađu Stockholma. Incident se istražuje. Postaja je zatvorena.

Muškarac ranjen u eksploziji pred ulazom u postaju stockholmske podzemne željeznice umro je u bolnici, priopćila je švedska policija i dodala da ne vjeruje da je incident povezan s terorizmom.

Glasnogovornik policije je rekao da je muškarac pretrpio kobne ozljede nakon što je s tla podignuo predmet za koji je list Aftonbladet izvijestio da se misli da je bila ručna granata.

Policija nije željela potvrditi to izvješće za koje list nije naveo izvor.

"Očito je nešto snažno eksplodiralo... No morat ćemo sačekati tehničku istragu", rekao je glasnogovornik i dodao da je pokrenuta istraga za ubojstvo.
Nema razloga za vjerovati da je događaj povezan s terorizmom, rekao je.

U eksploziji kod postaje Varby Gard u južnom predgrađu Stockoholma ranjena je još jedna osoba za koju je ranije izvješteno da je žena u četrdesetim godinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!