14:56 / 20.08.2019.

Autor: T.D./Hina

Vatrogasci napreduju u borbi s velikim požarom na Kanarskim otocima

Foto: REUTERS/Borja Suarez

Foto: REUTERS/Borja Suarez

Foto: - / REUTERS

Vatrogasci su u utorak počeli stavljati pod nadzor ogroman požar koji već nekoliko dana plamti u planinskom dijelu španjolskog turističkog otoka Grand Canaria.
Vatrogasci su u utorak počeli stavljati pod nadzor ogroman požar koji već nekoliko dana plamti u planinskom dijelu španjolskog turističkog otoka Grand Canaria, objavili su dužnosnici.

- Jutros nam stižu dobre vijesti, objavio je na Twitteru čelnik Kanarskih otoka Angel Victor Torres navodeći kako je vatra, koja je uništila područje od oko 10.000 hektara, izgubila ponešto na snazi. 


Oko 600 vatrogasaca i kanaderi angažirani su u borbi protiv ogromnog požara koji je izbio u subotu te se vrlo brzo proširio zahvaljujući visokim temperaturama te jakom vjetru.

Požar velikih razmjera prisilio je na evakuaciju oko 9.000 stanovnika ovog otoka, koji su morali napustiti svoja sela jugozapadno od glavnog grada Las Palmasa.

Grand Canaria, jedan od Kanarskih otoka, turistička je destinacija koja se nalazi ispred obala sjeverozapadne Afrike. Vlasti navode kako požar za sada nije zaprijetio turističkoj infrastrukturi na otoku. 

Požar hara područjem koje je UNESCO proglasio "rezervatom biosfere" zbog raznolikog krajolika koji obuhvaća borove šume.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!