Požar u talijanskoj tvornici alkoholnih pića doveo do evakuacija

08.05.2023.

20:47

Autor: HRT/Hina/DPA

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Veliki požar izbio je u tvornici za proizvodnju alkoholnih pića u talijanskom gradu Faenzi u pokrajini Emiliji Romagni, rekli su vatrogasci, koji su evakuirali okolno područje.

Ukupno 60 djelatnika hitnih službi gasi od ponedjeljka u podne požar koji je zahvatio 15 objekata. Žrtava nema. Uzrok požara još se ne zna.

Područje u radijusu od jednog kilometra evakuirali su vatrogasci kao mjeru opreza, pri čemu je okolno područje moralo napustiti 530 ljudi.

Fotografije i videosnimke koje su snimili vatrogasci prikazuju gusti crni dim.

Vatrogasna operacija je dodatno komplicirana zbog lako zapaljivog alkohola pa je rad hitnih službi ograničen na zaštitu objekata koje požar nije zahvatio te obližnjih zgrada. Pokrajinska agencija za zaštitu okoliša ARPA je zbog gustog dima također na terenu.

Djelatnici tvornice su najprije čuli oštar zvuk eksplozije, a zatim nekoliko manjih, javila je talijanska novinska agencija ANSA.

Sigurnosne mjere su odmah poduzete i cijela lokacija je evakuirana, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!