20:52 / 10.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Vezao se lancem ispred osiguravajuće tvrtke, traži naknadu zbog pandemije

Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Foto: REUTERS/Stephane Mahe

Foto: - / REUTERS

Martial Leotard, direktor tvrtke Les Ducs de Richelieu, koji je kraj sebe stavio plakat na kojemu piše "smrt malih tvrtki", kazao je da bi mogao započeti štrajk glađu.
Vlasnik tvrtke za planiranje vjenčanja vezao se lancem na parkiralištu svoje osiguravajuće kuće u francuskom Poitiersu - u znak prosvjeda zbog odbijanja osiguravatelja da mu isplati naknadu zbog gubitaka uslijed krize izazvane koronavirusom.

Martial Leotard
, direktor tvrtke Les Ducs de Richelieu, kazao je da njegov osiguravatelj La Mutuelle de Poitiers Assurance odbija isplatiti naknadu, budući da je Covid-19 pandemija, a ne epidemija koju osiguranje pokriva.

Leotard, koji je kraj sebe stavio plakat na kojemu piše "smrt malih tvrtki", kazao je da bi mogao započeti štrajk glađu.

- Od travnja gubimo prihode. Nećemo uspjeti, umrijet ćemo, kazao je za Leotard za Reuters.

Osiguravajuća tvrtka kaže da, prema polici osiguranja, Leotardova tvrtka ne može dobiti kompenzaciju.

- Rizik od pandemije nije osiguran ovom policom. Naši su uvjeti u ugovoru jasni, kazao je za Reuters Stephane Desert, izvršni direktor tvrtke La Mutuelle de Poitiers Assurance.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!