21:09 / 10.07.2019.

Autor: Dražen Stefanov/I.H./HRT

[VIDEO] Nevjerojatne scene olujnog nevremena u Italiji!

-

-

Foto: - / -

Zatvorene su brojne ceste, policija osigurava oštećene kuće i turističke objekte, a zbog sigurnosti zabranjen je i ulaz na područja koja su pretrpjela najveća razaranja.
Olujno nevrijeme praćeno razornom tučom i zastrašujućim tornadima pogodilo je talijansku jadransku obalu. U Ravenni je padao led veličine naranče. Ozlijeđeno je najmanje 18 ljudi. Južnije, u Pescari na poznatoj plaži Tortoreto kupaće su samo brze noge spasile od udara čak dva tornada.

Oluja je u pokrajini Teramo, na trenutke praćena tornadima, nosila sve pred sobom, čupala krovove, rušila stabla.

Sjevernije, u Ravenni snažni udari vjetra uz tuču dosad nezabilježene veličine - mjestimice, tvrde očevici i veličine naranče. Ozlijeđeno je dvadesetak ljudi. Jedna trudnica prevezena je u bolnicu s teškim ozljedama glave.

U ljetovalištu Milano Marittima u blizini Ravenne, olujni vjetar pokosio je dio borove šume stare preko dvjesto godina. Turisti u šoku.

Opustošeno ljetovalište turisti polako napuštaju, zbraja se šteta, a u cijelom metežu vatrogasci i spasitelji uspjeli su pronaći i psa koji se u oluji dao u panični bijeg napustivši vlasnicu. Proglašeno je stanje elementarne nepogode.

Čelnici regije uveli su večeras i izvanredne mjere. Zatvorene su brojne ceste, policija osigurava oštećene kuće i turističke objekte, a zbog sigurnosti zabranjen je i ulaz na područja koja su pretrpjela najveća razaranja. Istodobno, prognostičari upozoravaju - još sve nije gotovo- noćas stiže novo nevrijeme.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!