08:57 / 22.08.2020.

Autor: I.D./HINA

Više od 2000 novozaraženih u Njemačkoj

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Foto: - / REUTERS

U posljednja 24 sata zdravstvene vlasti su širom zemlje zabilježile 2034 nova slučaja, čime je ukupan broj novozaraženih porastao na 232.082.
Broj novozaraženih koronavirusom u Njemačkoj je u subotu ponovno porastao i najviši je od kraja travnja.

U posljednja 24 sata zdravstvene vlasti su širom zemlje zabilježile 2034 nova slučaja, čime je ukupan broj novozaraženih porastao na 232.082, priopćio je Institut Robert Koch.

Posljednji je put broj novozaraženih u zemlji bio viši 25. travnja, kada je evidentirano 2055 novih slučajeva infekcije.

U cijeloj je državi uočen veći broj manjih žarišta koje se povezuju s većim obiteljskim proslavama, objavio je Institut Robert Koch, a ima i novih slučaja zaraze virusom među njemačkim turistima koji se vraćaju iz inozemstva, osobito među mladim ljudima.

U Njemačkoj je epidemija dosegnula vrhunac početkom travnja, kada je dnevno znalo biti i više od 6000 slučajeva novozaraženih.

Broj se postupno smanjivao do kraja srpnja, no trend je u zadnje vrijeme obrnut te potiče bojazan od drugog vala infekcija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!