Više od 800 kilometara gužvi u Francuskoj

30.07.2022.

16:25

Autor: Hina/HRT

Pojačan je promet radi godišnjih odmora

Pojačan je promet radi godišnjih odmora

Foto: Sander van der Werf / Shutterstock

Pojačan promet radi godišnjih odmora u subotu je u Francuskoj doveo do velikih gužvi, posebno na cestama koje vode prema Mediteranu i Atlantskom oceanu gdje su se stvorile kolone u duljini od oko 800 kilometara. 

Oko podneva automobili su stajali u kolonama diljem zemlje ukupno dugačkima 800 kilometara, objavile su tamošnje vlasti.

Na autocesti 7, koja vodi kroz dolinu Rhone, vozačima je trebalo više od pet sati za put od Lyona do Orangea. Inače bi im trebalo sat i pol, objavila je tvrtka Vinci koja upravlja tim cestama.

Vikend na prijelazu srpnja u kolovoz tradicionalno je vrijeme gužvi na glavnim putevima u Francuskoj. Razlog za to je odlazak mnogih na jug i povratak onih koji se vraćaju s odmora.

Ove godine gužve su ipak manje nego prošle godine, kad su u istom razdoblju vozači čekali u tisuću kilometara dugim kolonama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!