Više od stotinu migranata pokušalo iz Slovenije vlakom stići u Italiju

21.09.2022.

17:44

Autor: Hina/HRT/V.G.

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Petar Glebov / PIXSELL

Slovenska policija pronašla je nakon dojave 103 migranta koji su se ukrcali na vlak za Italiju nakon što su prethodno napustili dva slovenska centra za tražitelje azila.

Policija iz Kopra priopćila je u srijedu da su migranti pronađeni kasno sinoć, prenosi agencija STA. Vlak je u 20.30 sati pregledan na željezničkom kolodvoru u Divači i utvrđeno je da se u njemu nalazi više od stotinu stranaca koji su napustili prostore azila u Ljubljani ili Logacu, navela je policija. Postupci su još u tijeku.

Prema priopćenju Policijske uprave Koper, u vlaku su bila 103 stranca, najviše iz Afganistana, Indije, Nepala i Burundija, ali ih je bilo i iz Pakistana, Bangladeša, Gane i Gvineje, Konga i Kameruna te Kube.

Stranci su privedeni, a policija će protiv njih provesti postupak zbog nezakonitog prelaska državne granice.

Nova slovenska vlada nedavno je počela uklanjati žicu postavljenu duž granice s Hrvatskom u vrijeme masovnih migracija 2015. kada je u Europu pristiglo više od milijun ljudi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!