13:12 / 28.12.2020.

Autor: V.K./Hina

Von der Leyen: Pratimo situaciju u Hrvatskoj, spremni smo pomoći

Foto: REUTERS/Johanna Geron

Foto: REUTERS/Johanna Geron

Foto: - / REUTERS

Predsjednica Europske komisije izrazila spremnost na pomoć.
Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je, nakon što su Hrvatsku ponovo pogodila dva jaka potresa, izrazila spremnost na pomoć i Hrvatskoj poručila da ostane "snažna".

➡️
Potresi u središnjoj Hrvatskoj
➡️ Državni vrh u Sisku i Petrinji: Država će pomoći!

-
Hrvatska, ostani snažna! Nakon jakog potresa ujutro, Europska komisija je u kontaktu s premijerom Andrejem Plenkovićem i hrvatskim vlastima. Pozorno pratimo situaciju i spremni smo pomoći, napisala je šefica EK-a na Twitteru.


Plenković se zahvalio Von der Leyen i Europskoj komisiji i istaknuo da  Hrvatska cijeni njihovu potporu.

- Ona će biti ključna za našu obnovu Siska, Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, baš kao što je i naša suradnja na obnovi Zagreba nakon potresa u ožujku, napisao je Plenković na Twitteru.


Središnji dio Hrvatske, u području između Zagreba i Siska, jutros u 6,28 je pogodio jak potres. Nakon njega uslijedio je niz slabijih, a u 7,50 područje oko Petrinje pogodila su još dva jača potresa.

Prvi potres se, prema izvješću hrvatske Seizmološke službe, dogodio u 6,28, a epicentar je bio 5 kilometara jugozapadno od Petrinje. Prema EMSC-u, epicentar je bio na dubini od 2 kilometra. Oko 7,50 isto područje zatresla su još dva jača potresa

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!