14:40 / 09.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Vremenske nepogode u Sloveniji, poplave, odroni, ispadi električne mreže

Izvor: RTVSLO

Izvor: RTVSLO

Foto: - / -

Vremenske nepogode na zapadu Slovenije i danas. Na obali poplavljeni objekti, uz Julijske Alpe, ljudi ostali bez struje, na području Kopra aktivirali se odroni.
Vremenske nepogode na zapadu Slovenije nastavljaju se i danas, pa je na obali zbog jakih pljuskova poplavljeno više objekata, dok je sjevernije, uz Julijske Alpe, više od dvije tisuće potrošača ostalo bez električne energije, a aktivirano je i više odrona na području Kopra.

Na cesti nedaleko Kopra odron zemlje i srušenog drveća ugrozio je nekoliko stambenih zgrada čiji su stanovnici morali biti evakuirani.

Najteže je stanje uz rijeku Dragonju koja je izašla iz korita, a zatvorene su i obje lokalne ceste koje vode prema graničnom prijelazu s Hrvatskom Sečovlje/Kaštel, javljaju slovenski mediji.

Pod vodom je i zračna luka u Portorožu, gdje je pričinjena velika materijalna šteta. Pod vodom su brojni voćnjaci, vinogradi i maslinici, no očekuje se da bi pljuskovi mogli prestati u popodnevnim satima jer je najavljena bura.

Sjevernije, na području Bovca, zbog teškog snijega i drveća koje je palo na dalekovode na više je mjesta došlo do prekida električne energije pa je trenutno bez struje oko 2200 potrošača.
Izvor: RTVSLO

Izvor: RTVSLO

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!