08:01 / 15.11.2019.

Autor: T.V./Hina

Zagovornici nezavisnosti blokirali ulice u Barceloni

Foto: REUTERS/Enrique Calvo

Foto: REUTERS/Enrique Calvo

Foto: - / REUTERS

Nekoliko stotina katalonskih zagovornika neovisnosti i sinoć je blokiralo neke od prometnih ulica u Barceloni, postavljajući barikade i paleći kontejnere u znak prosvjeda protiv osuđujućih presuda dužnosnicima koji su 2017. organizirali zabranjeni referendum.
Katalonski zagovornici nezavisnosti u četvrtak navečer su blokirali nekoliko prometnih ulica u Barceloni, postavljajući barikade i paleći kontejnere u znak prosvjeda protiv osuđujućih presuda dužnosnicima koji su 2017. organizirali zabranjeni referendum, izvijestila je gradska policija.

Bila je ovo treća noć zaredom da organizacija Odbori za obranu Republike (CDR) blokira ulice glavnog grada Katalonije u večernjim satima. Ulicu Diagonal koja prolazi Barcelonom bilo je blokiralo oko 500 prosvjednika.

Četiri osobe su privedene, izvijestile su novine La Vanguardia sa sjedištem u Barceloni.

CDR je u srijedu objavio priopćenje u kojem je naveo: Dok ima zatvorenika, a nema slobode udruživanja i izražavanja, te dok ne možemo provesti svoje pravo na samoodređenje, bit će kaos. Nezavisnost ili barbarstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!