Zagreb domaćin seminara "Connecting EU"

24.11.2022.

12:37

Autor: Vijesti/HRT4/T.D.

Connecting EU

Connecting EU

Foto: HTV / HRT

Budućnost proširenja Europske unije, energetska sigurnost i strateška komunikacija u ratu teme su seminara "Connecting EU" koji se danas i sutra održava u Zagrebu.

Najveći je naglasak na ratu u Ukrajini koji utječe na političko, društveno i gospodarsko okružje Europe i njezine sigurnosne strukture.

- Utječe tako da ubrzavamo zaista i energetsku i zelenu i digitalnu tranziciju u Hrvatskoj. Vidite da je u jesenskom paketu Vlade čitav niz mjera, dakle, upravo definirao u kojem smjeru trebamo ići kako ubrzati sve procedure, da zaista se učinimo energetski neovisnom državom. Danas premijer Plenković posjećuje i LNG na Krku gdje zaista želi još jedanput demonstrirati kako s ovim investicijama s pametnom energetskom mrežom možemo postati energetski hub ovog dijela Europe, rekao je Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. 

- Mi smo institucija koja predstavlja poslodavce, radnike i civilno društvo u cjelini. Govorimo o ekolozima, poljoprivredi, nevladinim organizacijama, a to naravno znači da predstavljamo 90 milijuna ljudi. Naši ljudi, naših 329 članova, dolaze iz svih sfera života, a to znači da radimo zajedno na te tri skupine i pokušavamo postići konsenzus o određenim temama, rekla je Christa Schweng, predsjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!