Zapaljivi materijal možda je uzrok nesreće autobusa u Bugarskoj

24.11.2021.

12:14

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Nesreća sjevernomakedonskog autobusa u Bugarskoj

Nesreća sjevernomakedonskog autobusa u Bugarskoj

Foto: Stoyan Nanov / REUTERS

Sjeverna Makedonija zavijena je u crno nakon jučerašnje tragedije na autocesti u Bugarskoj u kojoj je poginulo 46 putnika, među kojima 12 maloljetnika. Uzroci nesreće još se utvrđuju, no jedan od njih mogao bi biti zapaljivi materijal. 

Sumnja se da je autobus prevozio kanistre s benzinom. Već je pokrenut postupak za oduzimanje dozvole prijevozniku „Besa trans".To je najteža autobusna nesreća u Europi u posljednjem desetljeću.

- Zajedno s partnerima u Sofiji pokušavamo utvrditi točan uzrok tragedije. Molim za strpljenje i da se suzdržimo od nagađanja jer to bi moglo ugroziti istragu, kazao je Bujar Osmani, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije.


video thumb

Nesreća se dogodila na autocesti Struma tridesetak kilometara zapadno od Sofije oko 2.00 u noći po lokalnom vremenu. Skupina turista vraćala se u Skoplje, glavni grad Sjeverne Makedonije nakon što su proveli vikend u Istanbulu. 

Sjevernomakedonski premijer Zoran Zaev rekao je jučer u Sofiji da je ovo "ogromna tragedija" i izrazio sućut obiteljima stradalih. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je jučer brzojav sućuti predsjedniku Skupštine Republike Sjeverne Makedonije Talatu Xhaferiju i obiteljima stradalih sjevernomakedonskih državljana u prometnoj nesreći u Bugarskoj, priopćio je Hrvatski sabor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!