13:45 / 26.06.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Zastave na pola koplja u Bavarskoj nakon napada u Wuerzburgu

U Wuerzburgu je jučer jedna osoba nožem ubila 3 i ranila 15 osoba

U Wuerzburgu je jučer jedna osoba nožem ubila 3 i ranila 15 osoba

Foto: Heiko Becker / REUTERS

Predsjednik bavarske vlade Markus Soeder naložio je u subotu da se spusti zastave na pola koplja nakon napada nožem u Wuerzburgu u kojem je ubijeno troje ljudi.

- Taj događaj je nepojmljiv i šokantan, rekao je Soeder u Nuernbergu. Bavarska oplakuje žrtve, dodao je. Bojimo se, molimo i nadamo s ozlijeđenima i rodbinom.

Soeder je posebno zahvalio građanima koji su pokušali pružiti otpor napadaču i obuzdati ga. To je bilo jako impresivno.

- Cijela Bavarska užasnuta je tim "divljanjem", rekao je Soeder na početku sastanka državnih delegata CSU-a. To je bio "težak dan za Bavarsku".

U Wuerzburgu je u petak jedna osoba nožem ubila tri i ranila 15 osoba od kojih nekoliko teže. Prema informacijama javnog servisa BR, koji se poziva na policiju, radi se o psihički bolesnoj osobi.

Napadač je prvo nožem usmrtio jednu ženu a zatim i dvije osobe koje su pritekle u pomoć. Nakon toga je ozlijedio još 15 osoba. Zaustavljen je nakon dolaska policije hicima iz vatrenog oružja u noge nakon čega je savladan i odveden u policijsku stanicu.

Policija je objavila da je osumnjičeni 24-godišnji Somalac koji živi u Wuerzburgu. O motivima počinitelja za sada nije ništa poznato.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!