Zatvorena sjednica slovenske vlade, ukrajinska zastava na zgradi vlade

24.02.2022.

14:54

Autor: I.Z./HRT/Hina

Slovenija: Ukrajinska zastava na zgradi vlade

Slovenija: Ukrajinska zastava na zgradi vlade

Foto: Slovenski premijer Janez Janša / Twitter

Slovenska vlada sastala se danas popodne na zatvorenoj sjednici na kojoj raspravlja o ruskoj agresiji na Ukrajinu, objavio je na Twitteru popodne slovenski premijer Janez Janša, koji je prema ranijim najavama danas trebao otputovati u dvodnevni posjet Ukrajini.

Na sjednici će se dati ocjena situacije i potvrditi aktualne mjere NATO saveza i druge potrebne mjere, a vlada će o zaključcima u najkraćem roku izvijestiti parlament, objavio je Janša, priloživši i fotografiju na kojoj je na zgradi vlade, u znak solidarnosti s Ukrajinom, uz zastave Slovenije i EU-a, istaknuta i ukrajinska zastava.

Također, Janša je objavio da je jutros razgovarao s ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom na temu "ruske agresije".

- Njen je cilj obezglaviti ukrajinsku državu i uspostaviti marionetsku vladu. No, Ukrajina se bori i treba svekoliku našu pomoć. Bitka za Ukrajinu je bitka za Europsku uniju. Stojimo zajedno uz Ukrajinu, poručio je Janša u vezi razgovora s ukrajinskim premijerom.

Još nije priopćeno hoće li slovenski premijer, kako je jučer bilo najavljeno, otići u dvodnevni posjet Ukrajini na Šmihalov poziv, kako bi izrazio solidarnost s tom državom, no mediji navode da zbog nove situacije i ruske invazije do toga vjerojatno neće doći.Kako javljaju mediji, slovenska lijeva oporba, koja je također rusku invaziju ocijenila kao neprihvatljivu i pozvala na njen prekid te diplomatsko rješenje, pozvala je Janšu da u vezi s nastalom situacijom sazovu vijeće za nacionalnu sigurnost i na sastanak pozove predsjednike svih političkih stranaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!