14:50 / 05.08.2020.

Autor: I.D./HINA

Zbog nepoštivanja "korona pravila" Ryanairu prijeti obustava letova u Italiji

Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo

Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo

Foto: - / REUTERS

Enac je pisao Ryanairu i istovremeno informirao irske nadležne vlasti o opetovanim kršenjima epidemioloških pravila borbe protiv Covida-19 koja su na snazi i odredila ih je talijanska vlada radi zaštite zdravlja putnika.
Talijanska državna uprava za civilno zrakoplovstvo Enac zaprijetila je u srijedu irskoj kompaniji Ryanair obustavom odobrenja letova u zemlji zbog nepoštivanja sigurnosnih pravila određenih tijekom epidemije koronavirusa.

Enac je u priopćenju objasnio da je "pisao Ryanairu i istovremeno informirao irske nadležne vlasti o opetovanim kršenjima epidemioloških pravila borbe protiv Covida-19 koja su na snazi i odredila ih je talijanska vlada radi zaštite zdravlja putnika".

- Ne samo da se ne poštuje obvezan razmak između putnika već se zanemaruju i uvjeti odstupanja od tog pravila, navodi Enac.

Enac također naglašava da će, ako se utvrdi novo nepoštivanje sigurnosnih pravila, morati primijeniti odredbe zakona o zračnom prometu i narediti obustavu svih aktivnosti Ryanairovog zračnog prometa u talijanskim nacionalnim zračnim lukama i tražiti od agencije da osigura preusmjeravanje svih putnika koji već imaju karte.

Italija je bila prva zemlja u Europi zahvaćena pandemijom, tamo je umrlo više od 35.000 oboljelih, ali sada se čini da stanje drži pod kontrolom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!