18:08 / 30.08.2020.

Autor: V.K./Hina

Zbog požara evakuirano 3150 stanovnika na jugu Španjolske

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Oko 3150 stanovnika preventivno je evakuirano iz svojih domova u pokrajini Andaluziji na jugu Španjolske zbog požara u tamošnjim brdima.
Oko 3150 stanovnika preventivno je evakuirano iz svojih domova u pokrajini Andaluziji na jugu Španjolske zbog požara u tamošnjim brdima, izvijestila je lokalna vatrogasna služba.

Požar u brdima Sierra de Huleva, udaljenima 85 kilometara od grada Seville i 103 od primorskog grada Huelve, vatrogasci i dalje ne uspijevaju staviti pod kontrolu.

- Jako je teško procijeniti kada ćemo uspjeti obuzdati požar, rekao je direktor vatrogasne službe Juan Sánchez u obraćanju medijima.

- Ovisit će o meteorološkim prilikama. Nastavi li vjetar puhati kao sada, oko 50 kilometara na sat, bit će nam potrebno više vremena, dodao je.

Požar, kojem nije utvrđen uzrok, počeo je u četvrtak te zahvatio područje od 10.000 hektara.

U gašenju sudjeluje oko 270 vatrogasaca, 157 vojnika i 25 kanadera te helikoptera.

Vjetar nosi vatru prema jugu gdje su iz manjih mjesta evakuirani stanovnici.

Prema posljednjim informacijama kuće je napustilo oko 3150 ljudi, a zasad nema informacija da bi njihov broj mogao porasti.

- Mnogi susjedi pate, boje se da bi u požaru mogli izgubiti sve što su stekli tijekom života, rekao je Sánchez.

Ovo je jedan od nekoliko požara koji su izbili posljednjih dana u Španjolskoj, gdje već dugo vremena nema kiše. Prošli tjedan su vatrogasci ugasili požar na brdu u turističkom mjestu Sant Antoni na otoku Ibizi pomoću tri kanadera i helikopterom.

Požari su izbili i u zapadnoj pokrajini Extremaduri i sjevernoj Castilli-Leon.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!