Zbog štrajka pilota u petak otkazani svi Lufthansini letovi iz Njemačke

01.09.2022.

15:29

Autor: V.K./HRT/Hina

Otkazani letovi

Otkazani letovi

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zbog jednodnevnog štrajka pilota njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa u petak će otkazati gotovo sve letove, njih više od 800 čime će biti pogođeno više od 130.000 putnika, priopćila je kompanija u četvrtak.


Posljedice štrajka mogle bi se osjećati i za vikend. Lufthansini zrakoplovi koji se nalaze u inozemstvu u petak će se vraćati u Njemačku, ali će putnici koji u Njemačkoj presjedaju tek za vikend moći nastaviti put do krajnjeg odredišta.

Štrajkom su pogođeni svi letovi koji polaze iz njemačkih zračnih luka, isključujući letove Eurowingsa, Lufthansine tvrtke kćeri.

To je drugi veliki štrajk u samo nekoliko tjedana. Krajem srpnja Lufthansa je zbog štrajka osoblja na zemlji bila prisiljena otkazati više od 1000 letova.

Sindikat pilota za svoje članove traži povećanje plaća od 16 posto, što je uprava dosad odbijala.

Nemamo ni najmanje razumijevanja za aktualni štrajk. Lufthansa je pilotima ponudila više nego povoljan paket, objavila je uprava.

Piloti Lufthanse spadaju među najbolje plaćene pilote na svijetu. Početnička godišnja plaća iznosi 70.000 eura, a kapetan s višegodišnjim iskustvom na godinu može zaraditi više od 275.000 eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!