12:34 / 04.11.2020.

Autor: Gordan Žv/T.V./Dnevnik/HRT

Život u Beču polako se normalizira

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: - / REUTERS

Život u Beču polako se normalizira. Centar je otvoren. Ovdje je i dalje puno policije i vojske. Otvorene su i škole i dječji vrtići, a učenici su minutom šutnje odali počast žrtvama napada
Beč i Austrija oporavljaju se od terorističkog napada u kojem su ubijene 4 osobe, a više od 20 ih je ranjeno. Policija nastavlja s istragom, pregledavaju se mnoge snimke strašnog napada.

➡️ IS preuzeo odgovornost za napad u Beču
➡️ Turska slavi "dvojicu heroja" u Beču, tijekom napada Bečka opera nastavila svirati


Život u Beču polako se normalizira. Centar je otvoren. Ovdje je i dalje puno policije i vojske. Otvorene su i škole i dječji vrtići, a učenici su minutom šutnje odali počast žrtvama napada. Na Friedman placu na kojem se dogodio napad građani od ranoga jutra polažu cvijeće, javlja reporter HTV-a Gordan Žvanović.

Kaže da Bečani smatraju da je teško da će se stvari nakon ovako strašnog terorističkog napada preko noći vratiti u normalu, no kažu da bi pomoglo kada bi policija dala konačnu potvrdu da je napadač djelovao sam, a da je drugi napadač, ako uopće postoji, uhićen.

Policijska istraga se nastavlja. Za sada je nejasno gdje je napadač nabavio oružje, no poznato je da je putovao u Slovačku i tamo kupio streljivo. Više njemačkih medija je objavilo kako su austrijske sigurnosne službe znale za tu nabavku streljiva ali da po tom pitanju nisu napravile ništa, javlja Žvanović.

Nakon ovog terorističkog napada u Beču i onog u Francuskoj koji se dogodio nešto ranije, razina terorističke prijetnje u Velikoj Britaniji podignut je na vrlo ozbiljnu razinu što znači da je teroristički napad vrlo izgledan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!