19:19 / 07.01.2020.

Autor: M.M./HRT

Zračna luka "Franjo Tuđman" spremna za VIP goste iz EU

-

-

Foto: - / -

Već sutra u Zagreb stiže šezdesetak utjecajnih briselskih dopisnika iz svih zemalja članica.
Početak hrvatskog predsjedanja Europskom unijom službeno će biti obilježen u četvrtak. No već sutra u Zagreb stiže šezdesetak utjecajnih briselskih dopisnika iz svih zemalja članica. Zbog toga je posebno uređen i dio zagrebačke Zračne luke "Franjo Tuđman".

Devetsto četvornih metara luksuzno uređenog prostora spremno je primiti svoje prve VIP putnike, među kojima će biti predsjednici država, vlada, ministri, kao i povjerenici iz Europske komisije.

- Ovo je samo jedna lokacija, imamo još na dvije lokacije dodatnog prostora, sveukupno 900 kvadrata, rekla je glasnogovornica Zračne luke "Franjo Tuđman" Lidia Capković Martinek.

- Ovdje je vrhunski namještaj, prostor se može pregraditi pregradnim zidom pa će biti dva zasebna prostora, imamo kuhinju, jedan prostor za sastanke. Imamo i zaseban prolaz gdje su postavljeni svi kontrolni segmenti tako da će ti gosti moći i prilikom dolaska i prilikom odlaska odlaziti na taj prolaz i to će im uštedjeti vrijeme, rekla je, te dodala:

- Mi smo svi pripremni za to vrlo zahtjevno razdoblje. Oformili smo i poseban VIP tim koji će se baviti s VIP gostima i vjerujem da će im boravak u Hrvatskoj ostati u lijepom sjećanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!