21:27 / 29.11.2019.

Autor: HRT

Žrtve napada u Den Haagu su maloljetnici

Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS

Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Tri su osobe ranjene nožem u robnoj kući u prometnoj trgovačkoj ulici u Den Haagu.
Tri osobe ranjene nožem u napadu u trgovačkoj ulici u Den Haagu maloljetnici su, a za napadačem se još traga, objavila je nizozemska policija. Nacionalna televizija NOS izvijestila je da zasad ništa ne upućuje na to da je riječ o terorističkom napadu.

Policija je pokrenula potragu za osumnjičenim nakon napada koji se dogodio u prometnoj ulici u blizini gradskoga središta. Područje je ograđeno, a na mjestu napada deseci su policajaca i hitna pomoć.

Sve su žrtve maloljetnici i pružena im je pomoć u bolnici, nakon čega su otpušteni kući, priopćila je policija.

- U ovom trenutku tragamo za napadačem i zasad još nitko nije uhićen, rekla je glasnogovornica Marije Kuiper novinarima.

Nacionalna televizija NOS izvijestila je, pozivajući se na nekoliko izvora, da trenutačno ništa ne upućuje na terorizam.

Kuiper je rekla da policija još nema opis napadača, napomenuvši da je prvo policijsko priopćenje, u kojemu je navedeno da je riječ o muškarcu u četrdesetima sjevernoafričkog podrijetla, bilo pogrešno.

- Zasad su sve mogućnosti otvorene, dodala je glasnogovornica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!