18:06 / 13.10.2019.

Autor: Blanka Uzelac/HRT

3. maj opet živi

-

-

Foto: - / -

U škveru se još ne radi punom parom, svi se prilagođavaju na nove/stare uvjete rada.
Račun brodogradilišta nakon godinu dana napokon je deblokiran, radnici su dobili svoje zaostale plaće, a Trgovački sud u Rijeci odustao je od proglašenja stečaja. U škveru se još ne radi punom parom, svi se prilagođavaju na nove/stare uvjete rada.

Mnogi su potencijalni strateški partneri šetali ovim škverom, Kineska delegacija praćena je uz cijeli naš državni vrh, no svi pregovori su propali. 3.maj spasila je Vlada, jamstvima za kredit od 150 milijuna kuna.

A hoće li biti dovoljno radnika? U 3. maju ih je 750, a mladi baš ne pokazuju interes za brodogradnju. Svega je 7 upisanih studenata ove godine. 

Brojne su generacije prošle kroz 3. maj, riječki gigant nekada je zapošljavao više od 7 tisuća ljudi. Taj je broj teško dostići, ali u perspektivi vidimo brodogradilište puno radnika u nadi da će, nekad jedna od važnijih industrijskih grana, opstati na ovim prostorima.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!