11:43 / 20.12.2019.

Autor: T.V./Hina

3. maj ugovorio gradnju polarnog kruzera

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Brodogradilište 3. maj ugovorilo je izgradnju putničkog broda za polarna krstarenja za australsku tvrku Scenic, a kobilica za izgradnju trebala bi biti položena u drugom tromjesečju sljedeće godine.
Brodogradilište 3. maj ugovorilo je izgradnju putničkog broda za polarna krstarenja za australsku tvrku Scenic, a kobilica za izgradnju trebala bi biti položena u drugom tromjesečju sljedeće godine, potvrdio je u petak direktor 3. maja Edi Kučan.

Riječ je o brodu dugačkom 168 metara, istih karakteristika kao kod polarnog kruzera koji je ranije izgrađen u Uljaniku.

U riječkom brodogradilištu gradit će se trup i brod će biti djelomično opremljen, a očekuje se da će porinuće broda biti u prvom tromjesečju 2021. Izgradnju će financirati naručitelj, po ostvarenim fazama izgradnje.

U 3. maju su zadovoljni sklopljenim poslom, koji će uz završetak tri ranije započeta broda, što je planirano u sklopu ponovnog pokretanja proizvodnje u tom brodogradilištu, osigurati veću zaposlenost.

Uz to, nadaju se i novim ugovorima, budući da tvrtka Scenic planira gradnju još četiri takva broda, kazao je direktor 3. maja Edi Kučan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!