34. Forum poslovanja nekretninama

07.12.2022.

12:57

Autor: Anita Suknjov/Vijesti/IMS/I.Z./HRT

34. Forum poslovanja nekretninama

34. Forum poslovanja nekretninama

Foto: Vijesti / HRT

Gotovo sedamsto stručnjaka okupilo se na 34. Forumu poslovanja nekretninama radi pronalaženja rješenja za stabilizaciju tržišta te ublažavanja posljedica mogućeg usporavanja rasta tržišta nekretnina kako se ne bi ponovila kriza iz 2008. 

- 2021. godine za koju imamo cjelovite podatke je napravljeno negdje oko 135 tisuća transakcija kupoprodajnih. Od toga 47 tisuća stanova apartmana i kuća. Iza toga je poljoprivredno zemljište i građevinsko zemljište. Vrijednost tih transakcija je iznad šezdeset milijardi kuna, rekao je savjetnik predsjednika Josip Zaher, Hrvatska gospodarska komora.

- Očekujemo definitivno stabilizaciju rekla bih iduće godine, ako se nastave makroekonomski trendovi koje vidimo sada. U segmentu novogradnje mislimo da neće doći do velikih promjena u cijenama jer je takvih proizvoda jednostavno premalo, a potražnje ima. U segmentu starogradnje svugdje a pogotovo u Zagrebu i na obali očekujemo da vlasnici promijene svoja očekivanja i da spuste tražene cijene, dodala je članica predsjedništva vijeća Udruženja poslovanja nekretninama Lana Mihaljinac Knežević.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!