40 tisuća stanovnika pit će vodu dezinficiranu UV tehnologijom

18:47 / 12.11.2020.

Autor: Dnevnik 2/B.A./HRT

-

-

Foto: - / -

Pogon je vrijedan 1,7 milijuna kuna i najveći je u Hrvatskoj.
Četrdeset tisuća stanovnika podvelebitskog primorja te otoka Raba i Paga pit će vodu koja se sterilizira i dezinficira s pomoću najnovije UV tehnologije. Pogon je vrijedan 1,7 milijuna kuna i najveći je u Hrvatskoj.

Prilikom puštanja u rad najavljena je i nova investicija Hrvatskih voda i HEP-a od gotovo milijardu kuna. Njome će se osigurati novi vodoopskrbni cjevovod iz slijeva Gacke u sklopu najvećeg HEP-ova projekta u izgradnji novog akumulacijskog jezera u Kosinju te 22 kilometra duge tunelske cijevi do hidroelektrane Senj 2.

- To je jedan ogroman projekt koji je ova Uprava HEP-a, nakon 40 godina neizvjesnosti, donijela kao konačnu investicijsku odluku i započela s realizacijom tog projekta vrijednog 3,4 milijarde kuna, rekao je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je da projekt znači unapređenje gospodarstva i proizvodnju zelene energije te jamči dugoročni razvoj vodoopskrbe na tom području.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!