13:56 / 19.11.2019.

Autor: V.K./Hina

AD Plastiku, HiPP-u, Media Valu i OiV-u nagrade za društveno-odgovorno poslovanje

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Ovogodišnji dobitnici nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Indeks DOP" su AD Plastik u kategoriji velikih poduzeća, HiPP Croatia kod srednjih, Media Val kod malih te Odašiljači i veze (OiV) u kategoriji javnih poduzeća.
Ovogodišnji dobitnici nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Indeks DOP" su AD Plastik u kategoriji velikih poduzeća, HiPP Croatia kod srednjih, Media Val kod malih te Odašiljači i veze (OiV) u kategoriji javnih poduzeća.

Nagrade su im uručene na konferenciji o društveno-odgovornom poslovanju koju su organizirali Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Nagrade se dodjeljuju poduzećima za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju, a među njih više od 100 dodijeljeno je 9 nagrada.

Heineken Hrvatska dobio je nagradu u kategoriji odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, a Ericsson Nikola Tesla u kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem.

U kategoriji društveno-odgovornih odnosa sa zajednicom nagrada je uručena DVOKUT-ECRO-u, a u kategoriji društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava nagradu je dobila Ina.

Nagradu za najveći napredak dobila je tvrtka Vinag.

Svi dobitnici Indeksa DOP-a ističu se ugradnjom društveno odgovornih praksi u svoje poslovanje te integracijom ciljeva održivosti u svoje poslovne strategije. Svojim izvrsnim primjerima u poslovnoj odgovornosti, ali i izgradnji odnosa s dionicima, razvoju napredne radne okoline, posebnom brigom za okoliš te zalaganjem za ljudska prava potvrđuju da je odgovornost danas nedjeljivi dio njihovog liderstva, izjavila je ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić.

Ovogodišnja glavna tema konferencija bila je vezana uz klimatske promjene.
Direktorica sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK Marija Šćulac Domac ukazala ja na važnost brige za okoliš pozivajući se na znanstveno istraživanje skupine mediteranskih stručnjaka za klimu i promjene u okolišu prema kojemu klimatske promjene imaju daleko veći utjecaj na mediteranskom području nego u drugim dijelovima svijeta. Šćulac Domac se zapitala je li Hrvatska spremna za klimatske promjene.

Tijekom predsjedanja Vijećem EU-a nastavit ćemo raditi na jačanju jedinstvenog multilateralnog sustava te na promicanju agende 2030. u okviru EU-a i UN-a", najavio je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Društveno odgovorno poslovanje u tom je kontekstu i cilj i sredstvo, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!