10:50 / 24.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Adria Airways otkazao sve letove

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Odluka da privremeno obustavimo letove posljedica je nedostatka novca koji je aviokompaniji potreban za daljnje poslovanje, priopćili su.
Slovenska zrakoplovna tvrtka u stranom vlasništvu Adria Airways, objavila je kako za danas i sutra obustavlja sve letove, izuzev onih na liniji Ljubljana - Frankfurt. Neizvjesna je i sudbina 558 zaposlenih u kompaniji, kojoj su kreditori zbog dugova zaplijenili više zrakoplova. 

- Odluka da privremeno obustavimo letove posljedica je nedostatka novca koji je aviokompaniji potreban za daljnje poslovanje. Kompanija trenutno intenzivno traži rješenje u suradnji s potencijalnim investitorom, navodi se u priopćenju Adria Airwaysa. Tvrtka je pozvala sve putnike i partnere da prate daljnji razvoj situacije na njihovim mrežnim stranicama.   

Novinarka Petra Sovdat: Nema budućnosti za Adria Airways

- Adria Airways teško da će vratiti na noge, ovo su posljednji izdisaji, izjavila je novinarka lista "Finance" Petra Sovdat. U Sloveniji nedostaje radnika, tako da propast Adrije, poručila je novinarka - ne bi bila neka velika socijalna bomba. Napomenula je da već više od 10 godina Adria Airways ima problema - stara flota, premalo putnika, preskupe operacije. "Čudo je da je Adria ovoliko dugo i letjela. Postoji Plan B za daljnju organizaciju zračnog prometa u Sloveniji, ali za to će trebati vremena. U početku ćemo se oslanjati na susjedne zračne luke", kazala je.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!