Aglomeracija Kaštela-Trogir - više od 100 km kanalizacijske mreže

15.03.2023.

13:22

Autor: HRT

Radovi na vodovodnoj aglomeraciji Kaštela-Trogir pri kraju

Radovi na vodovodnoj aglomeraciji Kaštela-Trogir pri kraju

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Većina posla u sklopu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir privedena je kraju, izvijestili su na konferenciji za novinare direktor splitskog Vodovoda i kanalizacije te kaštelanski gradonačelnik. Istaknuto je kako je dosad izgrađeno više od 100 kilometara kanalizacijske te 85 kilometara vodoopskrbne mreže. Tako će se na kanalizaciju spojiti 17 tisuća korisnika, a spremno je i 2 500 vodoopskrbnih priključaka.


- Ono što mi želimo poručiti svima koji imaju mogućnost priključka jest da se jave Vodovodu i kanalizaciji u roku od godine dana kako bi mogli ispuniti svoju dužnost. Ako to ne učine postoji mogućnost kažnjavanja, rekao je Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split.


Gradonačelnik Kaštela izrazio je zadovoljstvo zbog skorog završetka radova. 


- Ono što mene posebno veseli, evo, da ćemo imati mirniju i čistiju sezonu u Kaštelima, da bagera skoro pa više neće biti, izjavio je gradonačelnik Denis Ivanović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!